• Instrumenten:
  • Piano
  • Keyboard
 • Stijlen:
  • Pop
 • Overige:
  • Maandag
  • Locatie 1e Wilakkersstraat

Wendy Heuvelmans

Hoe lang maak je al muziek?
Toen ik 6 was ben ik begonnen met pianolessen, dus ik speel al 23 jaar piano.
 
Wat maakt jouw instrument zo leuk?
Het is ontzettend veelzijdig. Je kan natuurlijk mooi pianospelen op een vleugel, maar met alle sounds op synthesizers en computerprogramma’s kan je natuurlijk hele gave dingen maken met ook de geluiden van andere instrumenten en met een midi-keyboard kan je ook heel makkelijk dingen opnemen. Overigens mogen de oude Hammond en Rhodes als instrument niet vergeten worden, wat een heerlijke sounds!
 
Welke instrumenten speel je nog meer?
Ik kan ook een beetje gitaar spelen. Vooral simpele “lijntjes” en powerchords gaan me goed af. Daarnaast ben ik een beginner op viool en heb ik ook nog een Indiase Bansuri fluit liggen. Die laatste heeft een heel mooie klank, maar helaas zijn mijn vingers iets te klein voor de fluit die ik heb uitgekozen dus dat is nog echt een uitdaging!
 
Wat vind je het leukste aan lesgeven?
Het is ontzettend leuk om te zien hoe de leerlingen vooruit gaan en natuurlijk is het fijn om je eigen kennis en visie over te dragen aan anderen. Maar waar ik vooral heel blij van word, is wanneer iemand heel graag een liedje willen leren dat eigenlijk nog te moeilijk is, maar er dan met zoveel enthousiasme en doorzettingsvermogen tegenaan gaat en het uiteindelijk ook lukt. Dat is prachtig om te zien.
 
Welke artiest/band geeft jou veel inspiratie?
Dream Theater, maar zeker ook filmmuziek componisten als John Williams, Alan Silvestri en James Newton Howard.
 
Treed je zelf ook op, bijvoorbeeld met een band?
Ik heb een aantal jaar in een progrock band gezeten, Penny’s Twisted Flavour. Ik leg me echter steeds meer toe op het schrijven van muziek voor oa film waardoor ik het podium wat minder vaak zie.
 
Wat is het beste concert dat je ooit gezien hebt?
Ik kan heel moeilijk kiezen. Ik vond Kamelot in 013 in 2015 heel gaaf, die zanger Tommy Karevik kan echt heel mooi zingen! Maar wat ook een geweldig concert was, was Dr. Lonnie Smith (Hammondorganist) met Jazz Orchestra of the Concertgebouw in 013. De BigBand speelde superstrak en swingend, dat heb ik zo nog nooit meegemaakt! En Dr. Lonnie Smith is geweldig om te zien alleen al omdat hij zoveel plezier heeft in wat hij doet, dat straalt er gewoon vanaf. Maar denk dat mijn absolute nr. 1 toch wel een concert is van John Williams & the Boston Pops waarvoor ik speciaal naar Amerika ben gegaan. Ik vind het ontzettend bijzonder dat ik dat heb kunnen meemaken terwijl hij al in de 80 is en dan toch nog zelf zijn eigen muziek kan dirigeren. Op een gegeven moment speelde iemand iets net niet helemaal goed aan het eind van het E.T. thema en toen kon ik zien dat John Williams een wijzend vingertje gaf naar die persoon. Hij hoort ook echt àlles!
 
Wat is je favoriete nummer om te coveren?
Ik heb het altijd gaaf gevonden om dingen van Dream Theater te spelen en van Genesis, Yes en Emerson Lake & Palmer. Het zijn bijzonder uitdagende partijen voor toetsen.
 
Hoe omschrijven anderen jou in drie woorden?
Humor, creatief, betrouwbaar.
 
Sinds welk jaar geef je les?
Sinds 2005.
 
Waar kunnen we jou ‘s nachts voor wakker maken?
Een concert van een van mijn favoriete bands of filmmuziek componisten. Maar voor Rafaello's of lekkere Belgische pralines mag je me zeker ook wakker maken.
 
Wat wil je verder nog over jezelf vertellen?
Ik heb een nogal veelzijdige opleiding gehad waarin ik bijv. ook lessen heb gehad in het maken van je eigen sounds op een synthesizer, productie, orkestratie, jazz-arrangeren en ook die kennis geef ik maar al te graag door aan iedereen die wat meer wil doen met toetsen en thuis misschien al met een midi keyboard lekker bezig is met cubase of protools en daar eigen dingen in maakt. Naast muziek maken ben ik graag buiten in de bossen en ook ben ik erg enthousiast geworden over het hele moestuinieren. Mijn vingers doen het goed op de piano maar of ik ook groene vingers heb, dat moet nog blijken! ;)