• Instrumenten:
    • Draaitafels
  • Stijlen:
    • Dance
  • Overige:
    • Maandag, Woensdag
    • Locatie Heezerweg

Venance van de Laar

Hoe lang maak je al muziek?
Ik was 15 jaar toen ik ben begonnen met vinyl platen draaien. Mijn oudere broer was destijds ook DJ en had een DJ set thuis staan. Ik was al van jongs af aan veel met muziek bezig. De stap om zelf ook te gaan draaien was dus erg klein. Toen ik eenmaal achter de DJ set stond, was ik daar niet meer weg te slaan!

Wat maakt jouw instrument zo leuk?
Uiteraard al de knoppen en stiekem ook de harde muziek, de ‘bass’. HEERLIJK! En dat jij jouw muziek kan mixen en mensen kan laten dansen!

Welke instrumenten speel je nog meer?
Helaas speel ik geen instrumenten :( Ik heb vroeger nog wel even een drumstel gehad, maar uiteindelijk niet veel mee gedaan. DJ’en was voor mij toch echt wel interessanter!

Wat vind je het leukste aan lesgeven?
Ik zie dat er heel veel jong talent is en tijdens mijn lessen merk ik dat kinderen heel snel leren en alleen maar meer groeien (in lengte, maar vooral talent ☺) Ik kan dan alleen maar trots zijn op het feit dat ik ze dat heb mogen leren!

Welke artiest/band geeft jou veel inspiratie?
Ik was vroeger vooral fan van bijvoorbeeld Ben Liebrand, DJ Chuckie en 2manydjs. Die DJ’s zullen de meesten niets zeggen, maar zij waren één van de eersten die verschillende soorten genres muziek mixten en zo bijvoorbeeld hiphop met house of rock met dance draaide. Ik vond/vind dat een grote inspiratiebron!

Treed je zelf ook op?
Ik treed zelf nog erg vaak op! Ik draai bijna elke weekend wel op een feestje en/of festival.

Wat is het beste concert dat je ooit gezien hebt?
Onlangs ben ik naar een concert van Beyoncé geweest. Dat was wel echt te gek!
Ik heb héél veel goede optredens gezien van DJ’s op festivals; te veel om op te noemen!

Wat is je favoriete nummer om te coveren?
Dat is een moeilijke vraag! Er zijn heel veel leuke nummers die ik zou willen coveren en bijvoorbeeld een housebeat onder zetten. Het lijkt mij heel leuk om eens een aantal kinderliedjes te coveren en in een nieuw jasje te steken. “In de maneschijn (boem, tsss, boem, tss)” haha.

Hoe omschrijven anderen jou in drie woorden?
Vrolijk, iemand met een enorme passie voor muziek, zorgzaam.

Sinds welk jaar geef je les?
Ik ben in 2015 begonnen met DJ lesgeven.

Waar kunnen we jou 's nachts voor wakker maken?
Chocola!

Wat wil je verder nog over jezelf vertellen?
Ik hou wel van grapjes maken, ook tijdens de lessen. Maar daarentegen wil ik je ook graag wat leren. Ik houd van heel veel soorten muziek en thuis plaatjes draaien is dan ook wel mijn hobby en passie. Ik woon in Eindhoven, ik ben 33 jaar en werkzaam in een heel gezellig bistrootje waar ik hard werk en ook plezier heb met mijn collega’s. Daarnaast sta in vaak in de weekenden te draaien op verschillende plekken en verdien daar mede ook mijn brood mee.

Dj’en is geweldig om te doen! Creatief bezig zijn met, wat je wanneer en waar draait, en zo iedereen natuurlijk aan het dansen te krijgen. Want als mensen plezier hebben op je muziek dat is wel echt dé kick!
Ik heb eerder met kinderen gewerkt en vond het zo leuk dat ik dacht, waarom ga ik niet lesgeven in DJ’en. Dat is immers mijn passie en ik wil dat met alle liefde en plezier doorgeven aan een jongere generatie. Overigens iedereen die graag wil DJ’en.

Jong en oud zijn bij mij meer dan welkom!
Ik probeer elke les leuk en leerzaam te maken!