• Instrumenten:
  • Akoestische drums
  • Elektronische drums
 • Stijlen:
  • Alle stijlen
  • Pop
  • Rock
 • Overige:
  • Vrijdag
  • Locatie Heezerweg

Jaimy Quite

Hoe lang maak je al muziek?
Als kind kreeg ik pianoles op de muziekschool, maar toen ik op mijn twaalfde achter een drumstel terecht kwam wist ik dat ik mijn instrument gevonden had. Drummen doe ik ondertussen dik dertig jaar en ik vind het nog steeds het leukste dat er is!

Wat maakt jouw instrument zo leuk?
Zo'n prachtig groot apparaat. Blinkend hout en metaal. Stokken en pedalen. De klank van diep laag tot top hoog. Drummen is een totaalbeleving. Je gebruikt al je ledematen en je hoofd. Alsof je naar de sportschool en de bibliotheek tegelijk gaat!

Welke instrumenten speel je nog meer?
Als ik klein en akoestisch optreedt dan neem ik m'n cajon mee. Dat is een soort kistje waarop je ritmes kan spelen en verder vind ik zingen ook erg leuk om te doen. In sommige bands waarin ik speel zing ik koortjes mee en heel soms een heel liedje.

Wat vind je het leukste aan lesgeven?
De ideale drumles is voor mij als een avontuur. Een ontdekkingsreis. Een muzikale reis waarop je nieuwe dingen tegenkomt. Nieuwe ritmes, nieuwe muziek.

Welke artiest/band geeft jou veel inspiratie?
Dat zijn er heel veel. In de les probeer ik in ieder geval een mooie balans te maken tussen klassiekers en de hits van vandaag.

Treed je zelf ook op, bijvoorbeeld met een band?
Jazeker, laatst nog in een muziekcafé met een coverband die de Gonzos heet. Maar ik speel ook in bands waarmee we eigen muziek maken. Daarmee treden we ook op op festivals en in theaters. Ik vind het leuk om dat te combineren. Coveren en eigen werk spelen.

Wat is het beste concert dat je ooit gezien hebt?
Het beste concert.. Dat vind ik lastig te zeggen. Dat zijn er ook veel. Het eerste popconcert, dat weet ik wel. Mijn vader nam me, toen ik een jaar of tien was, mee naar de Vredeburg in Utrecht, want een vriend van hem trad daar op. Ik was erg onder de indruk van die grote zaal, al die mensen, dat mooie podium. Ik dacht toen: dat wil ik ook! Vele jaren later zat ik inderdaad op dat mooie grote podium, achter een blinkend drumstel, voor een volle zaal.

Wat is je favoriete nummer om te coveren?
Black Betty!

Hoe omschrijven anderen jou in drie woorden?
Volgens mijn vriendin ben ik enthousiast, creatief en avontuurlijk.

Sinds welk jaar geef je les?
Ik ben opgeleid tot tekenleraar. Ik heb vier jaar op middelbare scholen gewerkt als tekenleraar. In 2000 heb ik de switch gemaakt naar drumles geven. Toen ben ik begonnen als drumleraar bij drumschool Cleuver in Scheveningen.

Waar kunnen we jou ‘s nachts voor wakker maken?
M'n dochter.

Wat wil je verder nog over jezelf vertellen?
Een van de mooiste dingen van muziek maken, naast het muziek maken zelf, vind ik al de plaatsen waar je komt en al de mensen die je ontmoet. Ik heb jaren in een band gezeten waarmee ik vele tournees heb gedaan in allerlei landen. Dat vind ik echt het mooiste dat er is!