• Instrumenten:
  • Viool
 • Stijlen:
  • Alle stijlen
  • Klassiek
  • Jazz
  • Elektronisch
  • Pop
 • Overige:

  Woensdag, Donderdag

  Locatie Heezerweg

Isaac Poels

Hoe lang maak je al muziek?
Ik speel al vanaf mijn 9de viool. Sinds mijn 17de speel ik ook altviool, en sinds ik aan het eind van het 2de jaar van de bacheloropleiding in Tilburg de switch maakte naar altviool als hoofdinstrument, speel ik nauwelijks nog op een gewone viool als uitvoerder. De altviool is mijn echte instrument, maar ik geef natuurlijk wel vioolles.

Wat maakt jouw instrument zo leuk?
De altviool, zelfs nog net ietsje meer dan de viool, is een hyper veelzijdig instrument. Je kan er hemels mooi op spelen, of haar laten krijsen als een elektrische gitaar. De strijkstok kan je gebruiken om heel lang en gebonden te spelen, of juist heel ritmisch en zelfs percussief. Daarnaast bestaat er een heel scala aan alternatieve technieken om de gekste geluiden uit je viool of altviool te halen.

Welke instrumenten speel je nog meer?
Ik heb als kind ook pianoles gehad en speel nog steeds elke dag piano/synthesizer. Ik gebruik mijn handigheid met toetsen ook vaak om te begeleiden in de vioolles.

Wat vind je het leukste aan lesgeven?

Het leukste aan lesgeven, vind ik dat alle leerlingen zo verschillend zijn. Leerlingen zijn van alle leeftijden en alle achtergronden. Ik vind het leuk om ze te leren kennen, en bij elke leerlingen de beste aanpak te vinden. Hoe kan ik iemand het meeste motiveren, of het beste doordringen? Hoe verhoog ik de efficiëntie van de leerling?

Welke artiest/band geeft jou veel inspiratie?

Ik hou zelf veel van klassiek, maar ook van jazz. Als het over klassieke muziek gaat, ben ik snel getrokken naar de 20ste eeuwse klassieke muziek, als die van Maurice Ravel, Dimitri Shostakovich of Igor Stravinsky. Maar ook J. S. Bach is een voorbeeld voor me. Ik ben daarnaast geïnspireerd door een aantal jazz-grootheden uit de vorige eeuw, zoals Miles Davis, John Coltrane en Bill Evans. Ook elektronisch geproducete muziek kan mij echt raken en boeien. Ik hou bijvoorbeeld van Massive Attack, the Chemical Brothers en a Tribe called Quest.

Treed je zelf ook op, bijvoorbeeld met een band?

Ik treed regelmatig zelf op. Ik speel vast in het Tilburgse strijkorkest Kamerata Zuid, en treed regelmatig op met mijn jazz-strijkkwartet DOT Quartet. Daarnaast speel ik bij allerlei gelegenheden en projecten. Je vindt me ook regelmatig terug in theaterproducties.

Wat is het beste concert dat je ooit gezien hebt?

Mijn beste concert ooit was Avishai Cohen trio in de concertzaal in Tilburg.

Wat is je favoriete nummer om te coveren?

Mijn favoriete covernummer is Freddie Freeloader van Miles Davis.

Hoe omschrijven anderen jou in drie woorden?

Down to earth, vriendelijk, maar koppig

Sinds welk jaar geef je les?

Ik geef les sinds 2014

Waar kunnen we jou ‘s nachts voor wakker maken?

Maak me wakker voor een leuke wielerwedstrijd op TV

Wat wil je verder nog over jezelf vertellen?

Naast muziek maken, vind ik het belangrijk te bewegen. Je vind me terug op een voetbalveldje, op de mountainbike of met rollerskates onder mijn voeten.