• Instrumenten:
  • Zang
  • Piano
  • Keyboard
 • Stijlen:
  • Alle stijlen
 • Overige:
  • Maandag: Locatie Heezerweg
  • Vrijdag: Locatie 1e Wilakkersstraat

Fabian Ong

Hoe lang maak je al muziek?
Ik ben op mijn 6e begonnen met pianoles. Meteen werd ik verliefd op het instrument. Ik heb 6 jaar klassieke piano gevolgd en daarna 6 jaar jazz-piano. Deze switch betekende voor mij dat er een wereld openging en dat ik muziek steeds op een functionelere manier begon toe te passen (bijvoorbeeld door zangeressen en zangers op de piano te begeleiden). Toen ik ongeveer 11 was, begon de interesse voor zang te groeien. Ik ben toen begonnen met covers zingen en optredentjes te spelen waar mogelijk! Na mijn middelbare school ben ik een jaar gaan reizen en heb ik de definitieve keuze gemaakt om 200% voor muziek als carrière kiezen. Ik ben toen aangenomen op de Rockacademie in Tilburg met Vocals als hoofdvak. Inmiddels ben ik 22 jaar en draai ik nu ongeveer 3 jaartjes mee als zanger in het professionele circuit!

Wat maakt jouw instrument zo leuk?
Zang is dé manier om gevoelens en emoties persoonlijk te kunnen vertalen naar muziek. Persoonlijk vind ik dat zang het meest persoonlijke instrument is wat je kan “bespelen”. Als je bijvoorbeeld een periode blij bent en een bepaald nummer zingt, zal dat nummer anders klinken dan in een vervelende periode, puur door je eigen invulling.

Piano is voor mij onmisbaar geweest in mijn reis als muzikant. Als toetsenist sta je heel vaak aan de basis van een band. Je zorgt ervoor dat alle bandleden goed uit de verf komen bij elk nummer. Een van de belangrijkste aspecten aan pianospelen, is aanpassen. Je luistert altijd goed naar de mensen waarmee je samenspeelt en probeert zo mooi mogelijk met elkaar te kleuren. Een pianist kan een band bijna altijd naar een hoger niveau trekken, met verschillende sounds en zeker ook met solo’s!

Welke instrumenten speel je nog meer?
Naast zang en piano, speel ik af en toe basgitaar, gitaar en drums. Deze instrumenten hebben me altijd gefascineerd, maar ik heb nog veel meters te maken met het beheersen ervan!

Wat vind je het leukste aan lesgeven?

Het leukste vind ik wel doelen behalen. Als een leerling gemotiveerd is en zijn/haar best doet om gestelde doelen te halen, geeft dat mij als docent enorm veel energie en zin om de lat steeds hoger te leggen.

Welke artiest/band geeft jou veel inspiratie?
Ik heb altijd periodes waarin ik een bepaalde artiest grijsdraai. Op dit moment is dat Tom Misch. Verder zijn artiesten als Bruno Mars, Prince, Michael Jackson en vele anderen all-time voorbeelden voor mij.

Treed je zelf ook op, bijvoorbeeld met een band?
Zeker weten! Ik ben op dit moment bezig met het in elkaar zetten van een eigen act; Fabian Raphaël. De voorbereidingen gaan goed en ik hoop uiterlijk begin volgend jaar de eerste shows te gaan spelen met mijn eigen band.

Verder ben ik frontman in de coverband “First Class Flamingo’s”. Met deze band spelen we ongeveer elke week op een bruiloft of een evenement.

Wat is je favoriete nummer om te coveren?
Goeie vraag! Ik denk dat dat “How Deep Is Your Love” van de BeeGee’s gaat worden!

Hoe omschrijven anderen jou in drie woorden?
Enthousiast, gedreven en betrokken!

Sinds welk jaar geef je les?
Sinds 2018 werkzaam voor MijnMuziekles.

Waar kunnen we jou ‘s nachts voor wakker maken?
Over het algemeen kun je dat beter laten. Als het toch echt moet, dan hopelijk voor een vakantie naar een ver en warm oord!