• Instrumenten:
  • Basgitaar
  • Bandcoaching
 • Stijlen:
  • Pop
  • Jazz
  • Blues
  • Country
 • Overige:
  • Directeur MijnMuziekles
  • Basgitaarles op donderdag, locatie Heezerweg

Bob Willemstein

Hoe lang maak je al muziek?
Ik ben op mijn 7de begonnen met heel hard fluiten, ik vond het leuk om bekende melodietjes na te fluiten. Ik wilde op muziekles en MOEST daarvoor blokfluit leren spelen. Mijn ouders hadden een piano dus als ik op muziekles wilde dan was het fijn dat ik piano ging spelen en zo ben ik begonnen met muziekles.

Wat maakt jouw instrument zo leuk?
Mijn hoofdvak is basgitaar en wat ik leuk vind aan dit instrument is dat je het makkelijk mee kan nemen en dat jij controle hebt over de harmonie in de muziek. Het is leuk om te ondersteunen in de achtergrond en af en toe je geluid kan laten horen in een muziekstuk... of gewoon een keer even lekker slappen :)

Welke instrumenten speel je nog meer?
Sinds mijn 8ste speel ik piano, vanaf mijn tienerjaren ook in bandjes en heb ik muziek zelf leren uitzoeken. Pas later ben ik gitaar gaan spelen en vooral op een klassieke gitaar vind ik het mooi om jazz te spelen. 

Wat vind je het leukste aan lesgeven?
De ontwikkeling! Dus hoe iemand wat leert en succes ervaart en in deze combinatie plezier mag ervaren van muziek en samenspel. Dat is wat ik leuk vind aan het lesgeven, tijdens de les de uitdaging vinden om bij te leren en dit samen te ontwikkelen. Gewoon noten leren spelen kan ook... maar muziek maken samen vind ik het leukst om te doen.

Welke artiest/band geeft jou veel inspiratie?
Ik heb veel geluisterd en sinds ik de Jazz Crusaders en Al Jarreau ‘gevonden’ had via internet is er een sort van interesse voor Jazz en ‘lift muziek’ ontstaan. Ik vind alle muziek heel erg fijn om naar te luisteren en alle elementen die ik hoor en die ik interessant vind geven mij de inspiratie om door te studeren. Je blijft namelijk altijd doorleren en je bent nooit klaar in de muziek!

Treed je zelf ook op, bijvoorbeeld met een band?
Ik treed op met diverse artiesten en bands, heb heel Europa gezien met mijn basgitaar met Country & Blues muziek. Eigenlijk speel in niet direct voor vast in een groep maar meer sessies, korte trajecten. 1-2 weken op tournee door Duitsland of enkele optredens met een toffe band. Gelukkig kan ik uitkiezen wat ik leuk vind en daarom is het leuk om op te treden. 

Wat is het beste concert dat je ooit gezien hebt?
Er zijn veel facetten aan diverse concerten, soms is de show erg gaaf (Pink Floyd - the Wall) maar soms is de improvisatie gewoon te gek zoals bij het Rosenberg Trio. Het vetste wat ik ooit hebt gezien was Tower of Power bij bospop in Weert. Vanaf de eerste noot kippenvel :)

Wat is je favoriete nummer om te coveren?
Ik hou van instrumentale muziek dus dan kies ik voor: Billy Cobham Stratus (te gekke bassist: Lee Sklar, en heb het geluk gehad hem te mogen ontmoeten en 2 workshops te mogen hebben van deze legende).

Hoe omschrijven anderen jou in drie woorden?
Betrouwbaar, gezellig en ontspannen…tenminste, dat hoop ik zo dan :)

Sinds welk jaar geef je les?
Ik geef les sinds de vorige eeuw, gestart in 1993... Pianolessen op de zolder en een advertentie geplaatst in de krant om privé les te geven. Professioneel pas in 2001 gestart met lesgeven op muziekscholen.

Waar kunnen we jou 's nachts voor wakker maken?
's Nachts wakker maken: Liever niet... Ik slaap graag :) Maar als het echt moet... Eieren met spek!

Wat wil je verder nog over jezelf vertellen? 
Mijn grote hobby is op dit moment bootje varen. Ik heb een stalen bootje opgeknapt en ik vind het leuk om daar mee weg te zijn met mijn gezin. Je ziet Nederland op een andere manier en zit midden in de natuur... Heerlijk!